We hebben weer rabarber in de winkel en dat vinden wij heerlijk. De Veltmannen genieten altijd erg van een kruimeltaart… en hier is het recept.
Ingrediƫnten
(voor de vulling)
600 gram rabarber
paar eetlepels water
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
(voor het kruimeldeeg)
150 gram bloem
150 gram suiker
100 gram koude roomboter
Bereiding
Snijd de rabarber in tukken van een paar centimeter en doe dit in een ovenschaal. Doe er een klein beetje water overheen, en strooi dan de suiker er over heen. Strooi ook wat vanille suiker er overheen, dat maakt het extra lekker.
Meng de suiker en de bloem in een kom. Voeg de boeter toe, die snij je wel eerst in kleine blokjes. Kort en krachtig kneden. Het mag niet te warm worden, want het moet goed kruimelen.
Strooi de kruimels over de rabarber. Zet de ovenschaal in de oven. Ongeveer 30-40 minuten op 200 graden. Het is klaar als de rabarber gaar is (het sap komt een beetje langs de zijkanten om hoog) en het deeg kleurt mooi bruin.
Vergeet bij het serveren de zelf geklopte slagroom niet!