Een heerlijke smaakvolle Russische bietensoep. Dit recept is samengesteld uit meerdere verschillende recepten en dient als hoofdgerecht voor vier personen.
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 50 minuten ( kan ook in slowcooker, dan langer )
Ingrediƫnten:
- 1 ui
- 500 gram ongekookte rode bieten
- 1 appel
- 1 citroensap
- 2 stengels groenselderij
- 1 rode spaanse peper
- 25 gram boter
- 2 eetlepels olie naar keuze
- 6 dl bouillon naar keuze
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1 laurierblad
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- zout
- peper
- 1 rookworst
- 1,5 dl zure room
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 pakje pruimen zonder pit
- 1 teen knoflook
Bereiden:
Schil de bieten en de appel en snijd ze in stukken. Snijd de ui en de groenselderij in stukken. Snijd de rode peper fijn, zonder zaadjes. Wel de pruimen eventueel in kokend water.
Doe de olie en de boter in de pan en bak hier alle gesneden ingrediƫnten in plus de komijnzaadjes en het kruidnagelpoeder. Doe er een scheut van de bouillon bij en laat 15 min pruttelen. Snijd en bak ondertussen de champignons met de knoflook in een koekenpan en houd deze apart. Voeg de rest van de bouillon toe met laurierblad, scheut citroensap en zout en peper. Laat de soep zachtjes koken tot de bietjes zacht zijn (30 min). Met staafmixer pureren. Snijd een deel van de gewelde pruimen in kleine stukjes en voeg deze en de gebakken champignons aan de soep toe. Warm de worst op. Soep serveren in een kom of diep bord met plakjes rookworst, eventueel wat extra pruimen en een lepel zure room.
Eet smakelijk!
Iedere maand zorgt onze collega Yvonne Hoeboer voor een verrassende proeverij in de Hofwinkel. Je vindt Yvonne’s recepten op deze pagina!