Je leest het wel meer de laatste tijd, groen fruit en groente geeft je een boost van energie. Volgens de verschillende oude geneeswijzen is het heel goed om balans in een gerecht te brengen door alle delen van de plant te verwerken in één gerecht; gebruik dus vrucht-, stengel-, blad-, knol- en wortelgroente.
Ingredienten voor ca 4 glazen:
- Diverse fruit, bijv. kiwi, peer of appel met avocado voor een groene smoothie, mandarijn, sinaasappel of mango met bessen voor een meer zomerse smaak
- Een (blad)groente, zoals winterpostelein of boerenkoolspruit of kiemen
- amandelmelk of havermelk of rijst/kokosmelk, ca 400 ml
- gember en/of kurkuma
- chiazaad voor als je pudding van de smoothie wil maken
- gebroken lijnzaad
- evt. wat gewelde cashewnoten voor een romige smaak
- moerbeien, cranberries of gojibessen
- evt. rood diepvriesfruit
- Basilicum, peterselie of koriander, grof geknipt of gescheurd
- Voor een beetje pit kan je een stukje van een pepertje toevoegen
Bereiden:
Schil het fruit wat je wil gebruiken, doe verschillend fruit in een blender, bijvoorbeeld 2 kiwi’s, een halve banaan of peer, avocado, evt partjes sinaasappel of mandarijn. Was een handje bladgroente, bijvoorbeeld winterpostelein en voeg toe. Kruiden en evt bessen erbij en aanvullen met amandelmelk of andere vloeistof. Mixen tot een egale vloeistof.
Serveren:
- Meteen uit de blender als heerlijke ochtend boost.
- Als het weer buiten nog koud is, verwarm de drank dan eerst in een steelpannetje voor je het drinkt.
- Met Chiazaad erdoor in een glas een nachtje laten staan voor pudding voor een lekker toetje de volgende dag.
Eet / drink smakelijk!