Helemaal niet moeilijk te maken, wel erg lekker en bomvol gezonde pompoen! Deze tulband staat ook nog eens prachtig op tafel. Heerlijk als toetje, maar natuurlijk ook erg lekker bij de koffie of thee! De bereidingsduur is ongeveer een uur.
(Naar een recept uit een oud nummer van Landleven)
Ingrediƫnten:
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g rietsuiker
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl koekkruiden
- 2 tl zuiveringszout (baking soda)
- 150 g rozijnen
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 g boter, gesmolten
- 1 mandarijn, uitgeperst
- 500 g vruchtvlees van een pompoen, geraspt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ‘droge’ ingrediĆ«nten in een kom en roer ze goed door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, de (afgekoelde) gesmolten boter, het mandarijnsap en het geraspte vruchtvlees. Roer het ‘natte’ mengsel door het ‘droge’ mengsel en meng tot een homogeen geheel. Giet dit beslag in de tulbandvorm en bak de taart in veertig minuten gaar. Laat de taart tien minuten afkoelen en stort hem daarna uit de vorm.
Een lekker glazuur om op plakjes van deze tulband te smeren maak je op de volgende manier: Roer 185 gram roomkaas los met 100 gram volle kwark, 1 flinke eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels ahornsiroop.
Tip: afhankelijk van de soort pompoen kan het vruchtvlees wat vochtiger of droger zijn. Als het geheel vrij vochtig is, verleng dan de baktijd.
Eet smakelijk!
Iedere maand zorgt onze collega Yvonne Hoeboer voor een verrassende proeverij in de Hofwinkel. Je vindt Yvonne’s recepten op deze pagina!